Over Mij

In 2015 raakte ik mijn baan in het onderwijs kwijt en hing ik de vlag uit!
Mijn naam is Madelon van Rijn en ik weet als geen ander hoe het is om als hoogsensitieve vrouw jarenlang in een baan te blijven hangen die NIET bij je past.

In 2007 werd ik voor de eerste keer moeder van een prachtige dochter. Zij deed het zo goed dat het al snel begon te kriebelen om voor een tweede te gaan. In 2009 werd onze mooie, lieve zoon geboren. Maar in tegenstelling tot mijn dochter, was er na de bevalling van mijn zoon een tijdlang geen roze wolk te bekennen. Onze tweede bleek een kind voor gevorderden. Een onrustig kind dat de eerste twee jaar 4 à 5 keer per nacht wakker werd en ook overdag nauwelijks sliep. Ook had hij last van eczeem. Hij liet duidelijk van zich horen en bepaalde al vroeg de sfeer in huis. Toen hij ouder werd, waren daar de driftbuien die geregeld voorkwamen. Niet zelden sneuvelde er een stuk speelgoed, omdat hij dat in zijn woede op de grond of tegen de muur smeet. Regelmatig vroeg ik mij toen af waarom ik in hemelsnaam aan een tweede was begonnen. Ik kon niet meer echt genieten van het moederschap. Toen ik na twee jaar strugglen echt niet meer kon en helemaal leeg was, sliep onze zoon van de ene op de andere dag door. Maar aangezien mijn reserves op waren na deze nachtelijke avonturen, belandde ik in een depressie. Een nog pittigere periode volgde, waarin ik er niet echt kon zijn voor de kinderen en mijn partner. Ik had genoeg aan mijzelf.

Toen ik op bezoek was bij een vriend van vroeger, vertelde hij mij dat ik gevoeliger ben dan andere mensen. Iets wat ik mij tot dan toe helemaal niet gerealiseerd had. Vandaar dat ik zo snel van slag was en vandaar dat ik mij veel dingen zo enorm aantrok! En vandaar ook dat ik nu dus zo diep zat. Op dat moment begonnen de kwartjes met terugwerkende kracht te vallen (sjonge, jonge, ik had er rijk van kunnen worden). Ik ben mij gaan verdiepen in het onderwerp Hoogsensitiviteit en de tips en tools die ik daarbij leerde, gaan toepassen in mijn eigen leven. Ook bij mijn zoon zag ik veel kenmerken van hoogsensitiviteit. Zo moeder zo zoon, hè. Ook hem ben ik vanaf toen op een andere manier gaan benaderen. Hierdoor ontstond er al meer rust in huis. Ook ben ik vanaf die tijd veel gaan wandelen. Iets wat ik met mijn hondjes nog steeds veel doe. De combinatie van bewegen en mijn hoofd legen, deden mij erg goed. Beetje bij beetje werd ik meer mijn vernieuwde zelf (uit ervaring weet ik dat je de oude niet meer wordt na een depressie).

Na een lange weg van een aantal jaren gaat het alweer een tijd heel erg goed met mij. De rust binnen ons gezin is weergekeerd. Ik kan mijzelf inmiddels een ‘gevorderde’ moeder noemen en weet hoe om te gaan met mijn eigen gevoeligheid en die van mijn zoon (wat natuurlijk niet wil zeggen dat er nooit meer iets ‘misgaat’). Ik weet nu wat wij nodig hebben om ons lekker in ons vel te blijven voelen.

Inmiddels zet ik mijn eigen ervaring als HSP-er en de kennis die ik daarover in de afgelopen jaren heb opgedaan in om hoogsensitieve vrouwen die uitdagingen ervaren in hun werk inzicht te krijgen in hun hoogsensitiviteit en hiermee om te leren gaan op de werkvloer . Dit zodat zij meer voldoening en energie uit hun werk zullen halen.

Ik heb mijn eigen praktijk aan huis waar ik deze gevoelige vrouwen begeleid. Ook geef ik natuurlessen aan basisschoolleerlingen en werk ik twee dagen in de week als docent Engels in het VSO voor leerlingen met een visuele beperking.

Madelon Van Rijn

Wat je over mij moet weten

Ik ben een creatieve therapeut met oog voor detail. Ik geef niet snel op. Ik heb een spirituele kijk op het leven, maar wel met beide benen op de grond. Ik geloof niet in toeval. Ik ben allergisch voor mensen die de verantwoordelijkheid buiten zich leggen. Alles wat je op je pad krijgt, is voorbestemd en biedt jou de mogelijkheid om te groeien. Het is aan jou wat je ermee doet; blijf je waar je bent of kies je voor verandering? Ik ben van mening dat kinderen (lees: de ziel) hun eigen ouders kiezen en ik ben iedere dag dankbaar voor de (soms ook confronterende) lessen die ik mag leren via/van mijn kinderen. Als jij hier niets mee kunt, even goede vrienden maar dan ben ik niet de juiste coach voor jou.

Als je mij zou kennen, zou je weten dat

  • ik regelmatig met kinderen de natuur in trek (Freek, eat your heart out. De nieuwe lichting natuurfreaks is onderweg!)

  • sporten geen straf voor mij is en ik regelmatig ga zwemmen.

  • ik dol ben op wandelen in de natuur met mijn twee Roemeense hondjes.

  • ik het super leuk vind om voor mijn beestenspul te zorgen (Ik heb een goudvis van 15 jaar oud!).

  • lezen mijn passie is. Maar ik hier te weinig aan toekom, zodat de boeken in mijn boekenkast vooral mooie stofvangers zijn.

  • je mij ‘s nachts wakker kunt maken voor sushi (nou ja, bij wijze van spreken dan hè…mijn nachtrust is heilig!).

Ik wil je helpen naar meer energie en voldoening in werk!